3 fiduser, der vil opgradere dit køkken

Køkkenet er det rum i hjemmet, hvor vi opholder os mest. Det er samlingspunkt for hele familien, og der skal være plads til alle. Derfor må køkkenet gerne udstråle hygge, det skal danne trygge rammer for familien, så alle medlemmer har lyst til at lære at lave mad, og det skal helst have en indbydende atmosfære og indretning. Samtidig skal et køkken dog også være praktisk, så hvordan får man praktik, hygge og æstetik til at gå op i en højere enhed? Vi kommer her i artiklen med tre bud på, hvordan du kan gøre dette.

Hav udstyret i orden

Køkkenmaskiner er uundværlige i et køkken, men de er ofte ikke specielt kønne at have stående fremme, og de fylder utrolig meget på køkkenbordet. Hvad enten det er en røremaskine, en blender, et paninijern eller en elkedel, så vil køkkenmaskiner altid fremstå skrumlede i forhold til resten af køkkenbordets genstande, fordi de er så store. Der findes dog køkkenmaskiner, der er æstetisk flotte og samtidig praktiske. En Elkedel behøver eksempelvis ikke blot være et nødvendigt onde i dit køkken. Der findes nemlig elkedler, der er af så høj designmæssig kvalitet, at du endda kan stille den direkte på bordet i stedet for at hælde det kogende vand over i en termokande for at servere det. Der findes elkedler i utallige modeller og i et hav af flotte farver, så du vil nemt kunne finde en, der passer ind i netop dit køkken.

Udnyt spildplads til opbevaring

Fordi et køkken bruges af så mange forskellige familiemedlemmer på en dag, kan der hurtigt opstå rod, og det vil få køkkenet til at fremstå mere trangt og dermed mindre hyggeligt. Det er derfor en god idé at udnytte den plads, der normalvis ikke bruges, til at få presset noget ekstra opbevaring ind. Du kan eksempelvis hænge kroge op på væggene, hvor diverse grydeskeer, spatler og kaffekopper kan hænge, så de ikke fylder i skuffer eller på bordet. På samme måde kan du hænge små stativer op på døren eller på køkkenskabene, hvor eksempelvis grydelåg kan få sin egen plads. På den måde vil dit køkkengrej også være nemmere at sortere og organisere, fordi hver ting har en bestemt plads.

Prioritér et forklæde

Det kan måske lyde dumt, men et rigtig godt råd til, hvordan du kan optimere dit køkken, er faktisk at anskaffe dig et forklæde. Et forklæde er et undervurderet redskab i et køkken, fordi du ikke behøver bekymre dig om, hvorvidt du spilder på din nyvaskede hvide skjorte. Det vil give dig mere ro under madlavningen og give plads til, at du kan lege og eksperimentere mere i køkkenet, fordi du ikke skal være bange for at blive angrebet

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Table of Contents

Relaterede indlæg
bubble waffle

7 nye madtrends, du kan prøve

Mad og drikke bliver ofte en nødvendighed i den travle hverdag, men med de mange nye trends, der hele tiden dukker op på området, er