Guide: Sådan laver du den bedste opbagte sovs

Dette indhold er sponsoreret

En god sovs er uundværlig, når det kommer til madlavning. Sovs er en af de ting, der kan løfte et ethvert måltid til nye højder, men det kan også ødelægge et godt måltid, hvis den ikke er lavet ordentligt. Derfor er det vigtigt, at man lærer, hvordan man laver den perfekte sovs. Du kender nok den klassiske brune sovs, men opbagt sovs, eksempelvis en lækker persillesovs til din stegte flæsk eller bechamelsovsen til din lasagne, er også vigtig at kunne lave, hvis du vil lave disse kendte retter. Det er ikke så svært at lave en opbagt sovs, som du måske tror, når du først har fået det lært.

Sådan laver du en fantastisk hvid sovs

En opbagt sovs består af smør, hvedemel, mælk og salt. Derudover kan du tilsætte smagsgivere, for eksempel persille for at få en lækker persillesovs, muskat for at få bechamelsovs og ost for at få en mornaysauce. For at lave sovsen skal du vælge en opskrift på den sovs, du vil lave, og afmåle ingredienserne. Så skal du smelte smørret og tilsætte melet og piske det sammen til en jævn masse. Derefter tilsætter du mælk og lader det koge igennem, og til sidt smager du til med salt, peber eller andre smagsgivere, eksempelvis persille, hvis du ønsker at lave en lækker persillesovs. 

Tips til at få den bedste sovs

Det kan være svært at finde opskriften på den perfekte sovs, da der findes utallige opskrifter på nettet og i kogebøger. Du kan eventuelt spørge venner og familie om deres favoritopskrifter på sovs, eller du kan prøve dig frem med forskellige opskrifter. Det vigtigste tip til at få en god, velsmagende sovs er at koge den længe nok for, hvis du ikke koger den igennem, kommer den til at smage af mel. Derfor skal den koge minimum 5 minutter. Her skal du piske jævnt for at undgå klumper og kun stille komfuret på en svag varme, så sovsen ikke brænder på. 

Hvad er de bedste ingredienser til at lave opbagt sovs?

Når det kommer til at lave opbagt sovs, skal man bruge bruge mælk, smør og mel af god kvalitet. Det skal være fint hvedemel, så du får en sovs uden klumper. Du kan også bruge margarine som fedstof, men smør giver klart det bedste resultat. Hvis du vil have en fed og smagfuld sovs, skal du også vælge let- eller sødmælk. Hvis du vælger en smagsgiver som eksempelvis muskatnød, skal du bruge en friskrevet slags, for sovsen vil ikke nemlig ikke smage af noget, hvis du bruger krydderier, der har ligget lidt for længe bagerst i skuffen. 

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Table of Contents

Relaterede indlæg