Madprogrammer i Danmark er kommet for at blive

Dette indhold er sponsoreret

Ifølge alt.dk er antallet af madprogrammer på tv otte-doblet inden for de seneste fem år. Deres popularitet er svær at forklare, men en ting er sikkert: Madprogrammer er kommet for at blive. Denne artikel har til formål at give dig et bud på, hvorfor madprogrammer er blevet så populære. Læs videre, og bliv klogere på madprogrammernes popularitet i Danmark. 

Diversitet i madprogrammerne

Madprogrammerne er ikke af en uniform typ. Der findes faktisk et væld af forskellige typer programmer, samtidig med at maden også har taget sit indtog i almindelige fjernsynsprogrammer som Go’Morgen og Go’Aften Danmark. 

Der findes for eksempel madprogrammer, hvor det handler om at uddanne og fremvise kultur, hvilke man oftest finder på DR1, og så findes der de mere konkurrenceprægede madprogrammer, hvor det altså handler om, hvem der kan lave den bedste ret. Det kunne for eksempel være programmer som TV3’s Masterchef. 

Der findes også madprogrammer, som er af mere underholdende karakter, f.eks. Spise med Price, 4-stjerners Middag eller Helvedes Køkken. Nogle af madprogrammerne er endda blevet så populære, at deres brand rækker udover bare at være et madprogram. Det ser man for eksempel med det internationale madprogram Jamie Oliver som også er blevet til adskillige kogebøger og køkkenudstyr, ligesom man ser det med danske madprogrammer som Helvedes Køkken og Nak & Æd. Helvedes Køkken (Hell’s Kitchen) er blevet et populært spil på online casino, mens Nak & Æd har lavet en masse forskellige merchandise og madlavningskurser

Hvorfor er madprogrammer blevet så populære?

Uanset hvilken type madprogram, der er tale om, så taler de altså til os som folk. Det er måske, fordi mad er noget universelt – vi kender alle sammen til mad og kan forholde os til følelser som at være sulten eller mæt af god mad. Det er samme princip, der har gjort boligprogrammer, som også har oplevet et boom, så populære. 

Madprogrammer laves ofte som føljetoner eller serier, som man kan følge med i. Samtidig er de ofte fyldt med kendisser som gæster eller værter, hvilket fanger seerne. Kokkene, som også ender med at blive kendisser, hvis deres shows bliver meget store, underholder os med deres kulinariske evner som en skuespiller, der spiller diverse roller. 

Visse madprogrammer har også en didaktisk vinkel – de lærer os altså om at lave mad. Og det er måske også en del af forklaringen på deres popularitet. At spise er en uendelig aktivitet, så længe vi lever, og vi vil gerne inspireres til at lave mad på forskellige og spændende måder, så det ikke bliver de samme fem retter i forskellig rækkefølge uge ind og uge ud. Det bliver man til sidst træt af, og hvis man kan blive inspireret til en ny, spændende opskrift, der kan pifte hverdagen lidt op, er det jo ren win-win. 

Alt dette har medvirket til, at madprogrammerne er nogle af det mest hyppigt forekommende på tv såvel som noget af det mest populære.

Del:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Table of Contents

Relaterede indlæg