Sådan får du en bedre omega-3 balance

Har du også hørt om fordelene ved omega-3? Det er en livsnødvendig fedtsyre, der i de rigtige mængder også har en række helbredsmæssige fordele. Vil du gerne vide, hvordan du får den rigtige omega-3 balance i kroppen? Så læs med her!

Alle læger anbefaler, at du får en sund og varieret kost for at passe bedst muligt på dit helbred. Til i en sund og varieret kost hører der også rigelige mængder af omega-3. Det er nemlig en livsvigtig fedtsyre. Får du ikke nok gennem kosten? Så kan du også få den som kosttilskud i helseforretninger som f.eks. Raw Organics.

Udover at være en livsvigtig fedtsyre, menes omega-3 også mindske din risiko for at udvikle f.eks. hjerte-kar-sygdomme. Den siges at stabilisere din hjerterytme, og menes at medvirke til at sænke dit blodtryk.

Du kan få et tilskud af fedtsyren på flere forskellige måder f.eks gennem forskellige planteolier, CBD-olie og fed fisk i kosten.

Brug de rigtige planteolier

Omega-3 findes i flere forskellige former for planteolie. Derfor kan du med fordel bruge planteolier med et højt omega-3-indhold, når du laver mad. Overvej f.eks. at erstatte sojaolie, solsikkeolie og tidselolie med hørfrøolie, hampefrøolie eller valnøddeolie.

Hørfrøolie er f.eks. lækkert at hælde over salater. Hampefrøolie er også smagfuld kold. Brug den f.eks. i smoothies. Det samme gælder valnøddeolie, som er populær i kolde dressinger for sin fine smag.

Prøv CBD-olie

Du kan som sagt også få det som kosttilskud. Og her er der også flere lækre, planteolier på markedet. En af de mest populære er CBD-olie. Du kan se CBD-olier her.

CBD-olie er udvundet af den del af cannabisplanten, som det både er lovligt og sikkert at indtage i Danmark. Du kan nemlig ikke blive høj af CBD-produkter. Samtidig er der mange, som oplever en række potentielle helbredsmæssige fordele ved at indtage CBD-produkter jævnligt.

Hvis du skal have mere omega-3, så har cannabisplanten og CBD-olien et højt indhold. Derudover oplever mange brugere af CBD-produkter, at det kan lindre smerter i f.eks. led eller muskler. Og mange synes også, at det hjælper dem til at slappe mere af og sove bedre.

Spis mere fed fisk

Planteolier, kosttilskud og CBD-olie er gode måder at få et ekstra skud af den gavnlige fedtsyre. Men den mest anbefalede metode er at indtage den gennem kosten ved at spise fiskeretter.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser 200-300 gram fisk om ugen. Særligt fede fisk som f.eks. laks, ål, sild, sardiner og makrel er gode valg.

Du kan spise 200-300 gram fiskeretter om ugen på flere måder. Vælg f.eks. fisk som aftensmadens stjerne to gange ugentligt. Lav lækre fiskefrikadeller eller den ikoniske ret fish’n’chips. Alternativt kan du også spise det til aftensmad én aften og som pålæg alle hverdage. Her makrel i tomat og torskerogn blandt frokostfavoritterne.  

Er du ikke vild med fisk? Eller får du ikke spist nok? Så supplér op med de råd, vi har givet der her, og investér i nogle gode planteolier og CBD-produkter.

Del:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Table of Contents

Relaterede indlæg

3 gaveidéer til den madglade mand

Den generelle tendens blandt mænd er, at de ikke får skrevet ønsker på ønskelisten i løbet af året, og når julen eller deres fødselsdag endelig

Findes der et romantisk køkken? 

Hvis man skal arrangere en romantisk middag, kan det være nærliggende at spørge, om der findes et særligt romantisk køkken. Hvor skal man hen i