Det lyder umiddelbart nemt at lave sin egen pizza, men i praksis finder mange det svært at få den lækre sprøde skorpe og bund, som en professionel pizzabager er i stand til. Er det ikke lykkes dig endnu, så fortvivl ikke. Med få simple tricks og redskaber kan du faktisk også lave en pizza, der smager lige så godt som din lokale pizzamands. Læs med her hvordan.
Brug bagestål
Medmindre du har en pizzaovn derhjemme, så brug bagestål, når du bager din pizza i ovnen. Bagestålet gør, at din pizzabund bliver ekstra sprød og luftig. Varm bagestålet op først, så din pizzabund bliver bombarderet med jævn og intens varme nedefra. Har du en pizzasten, kan den selvfølgelig også bruges, men et bagestål lagrer og afgiver varmen langt mere effektivt og er derfor at foretrække. Herefter er det blot at putte pizzaen på og bage det hele ved så høj varm som muligt i ovnen. Ved du ikke, hvor du kan købe det henne, så forhandler Pizzafredag et bagestål i høj kvalitet.
Det rigtige mel
Et af de vigtigste elementer i en rigtig god pizza, er selvfølgelig en lækker bund. Her er hemmeligheden til den perfekte pizza at bruge det rigtige mel. Frem for almindeligt hvedemel, som mange bruger, så brug det italienske mel, Tipo 00. Det er meget fintmalet med et højt proteinindhold. Bruger du det mel, så får du en smidig dej, der hæver godt. Slutresultatet er en lækker sprød pizzabund, som har en god krumme og store luftbobler.
Lav din egen tomatsauce
Udover dejen, så er tomatsaucen også helt central i din pizza og for at få det bedste resultat, så er det en god idé at lave saucen selv. Friske tomater er selvfølgelig det bedste valg, men ellers så vælg dåsetomater af høj kvalitet. Steg løg og hvidløg blanke, hvorefter tomaterne tilsættes. Lad det koge, hvorefter du smager saucen til med salt, sukker, eddike og oregano. Til sidst skal saucen bare blendes og voila – en lækker, intens tomatsauce.
Toppingen
Ost er for langt de fleste en fast del af pizzatoppingen, men derudover er der stor forskel i, hvad folk foretrækker at putte på deres pizza. Ønsker du en pizza, der minder mest muligt om autentisk italiensk pizza, så vælg få ingredienser af god kvalitet. Lad være med at overfylde pizzaen, da det kan gøre bunden blød, og den lækre smag af pizza forsvinder i mængden af topping.