Undgå madspild ved at placere maden rigtigt i dit køleskab

Findes der noget mere irriterende, end at opdage at mælken er blevet sur før tid, eller at dine gulerødder er blevet helt slatne på få dage? Det er der heldigvis et simpelt råd for, da du faktisk kan forlænge dine madvares levetid ved at placere dem rigtigt i dit køleskab. Det er altså ikke ligegyldigt, om du sætter frugten på øverste eller nederste hylde. Bliv klogere på, hvor du skal placere hvad i køleskabet i denne artikel. 

Er du en af dem, der døjer med et overfyldt køleskab, der gør det svært at placere dine madvarer strategisk, så var det måske noget med et industrikøleskab. Så er der god plads til, at dine varer kan få deres rette hylde. Et industrikøleskab er velegnet til både store og små køkkener og sørger for at dine råvarer stadig  opbevares på forsvarlig og hygiejnisk vis. Et industrikøleskab er meget velegnet til de mange åbninger og lukninger der bliver foretaget i løbet af en travl dag i det moderne køkken. Et godt industrikøleskab har evnen til at rationalisere forbruget og forbedre effektiviteten af driften. Ved et industrikøleskab er der tænkt meget over, hvordan køleskabet gøres så energivenligt som muligt. Derudover er kendetegnet ved et industrikøleskab er også at det er yderst robust og kan holde til meget mere end et regulært køleskab

Sådan opbevarer du bedst frugt, grønt og smør

Hvis dit køleskab også er indehaver af en skuffe allernederst, så er du måske en af dem, der bruger denne til opbevaring af frugt og grønt. Men det er faktisk ikke det mest hensynsfulde sted, at opbevare den slags, hvis du ønsker at dine grøntsager skal holde sig sprøde og friske længst muligt. I stedet bør du placere frugt og grønt på øverste hylde i køleskabet. Der er ofte en lidt varmere temperatur øverst i køleskabet, hvilket egner sig godt til denne form for madvare. Det samme gør sig gældende for smør. 

Kød, fisk og mælk 

Når det kommer til produkter som kød, fisk og mælk, så kan du med fordel placere dem nederst i køleskabet. Letfordærvelige madvare skal helst opbevares køligt, og den nederste del i et køleskab er som oftest også den koldeste del og derfor ideel til denne type madvare. En anden fordel ved denne placering er, at du slipper for at der drypper kødsaft på andre ting i køleskabet, hvis du har noget der ligger til optøning i køleskabet. 

Mælk har nok for de fleste en fast plads i køleskabslågen, men faktisk er det bedre at placere den nederst i køleskabet, da der forekommer store temperaturskift i lågen, som kan gøre din mælk sur hurtigere. 

I stedet kan du placere varer som ketchup, marmelade og chilisovs i køleskabslågen, som alle har en naturlig længere holdbarhed end mælk. 

Disse madvarer skal ikke i køleskabet

Mange laver nok også den fejl, at placere madvare i køleskabet, som faktisk har bedst af at blive opbevaret ved stuetemperatur. Som pegefingerregel, så bør frugt som høstes umodent opbevares ved stuetemperatur, så de fortsætter modningsprocessen. Stenfrugter og bælgfrugter, der høstes når de er næsten modne, skal opbevares i køleskabet. 

Eksempler på frugt og grønt der helst skal opbevares ved stuetemperatur er tomat, bananer, æbler, pærer, avocado, ingefær, squash og aubergine.

Del:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Table of Contents

Relaterede indlæg