Blåbærmuffins med crumbletopping
Tilbage til blåbærmuffinene. Disse kan både laves med en crumbletopping eller spises uden. Jeg har ikke blåbær lige uden for min hoveddør eller bare i nærheden af, hvor jeg bor. Hvis jeg havde, ville denne opskrift starte med: Gå ud og pluk 200 g blåbær, men jeg må nøjes – så det må du også. Eller også må du ikke, det bestemmer du jo selv.
Ret Dessert
Køkken Amerikansk
- 300 g mel
- 1½ tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 125 g sukker
- Revet skal af ½ citron – økologisk
- 200 g blåbær – gerne nyplukkede
- 110 g smør eller bagemargarine
- 1¾ dl mælk
- 2 æg
Crumbletopping
- 25 g smør eller bagemargarine
- 25 g lys farin
- 60 g mel
- ¼ tsk. kanel
- ¼ tsk. kardemomme
Tænd ovnen på 200° C.
Bland mel, bagepulver, vaniljesukker, sukker og citronskal, og vend blåbærrene forsigtig i.
Smelt smør/margarine.
Pisk mælk, æg og smør/margarine sammen.
Lav en fordybning i melblandingen, og hæld æggeblandingen i fordybningen.
Saml nu hurtigt dejen med en ske – det betyder ikke noget, at der er små melklumper i. Du må ikke røre dejen grundigt sammen, da dine muffins så bliver tunge og massive i stedet for lette og luftige.
Fordel dejen i muffinsforme, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter.
Crumbletopping
Smelt smør/margarine
Bland farin, mel, kanel og kardemomme.
Tilsæt smeltet smør/margarine, og bland, til du får en smuldrende, tør dej – en crumbledej.
Fordel crumbledejen oven på de ubagte muffins, og sæt dem derefter i ovnen i 10-12 minutter.
Tip: Når jeg laver blåbærmuffins, kommer jeg altid mine silikone- eller papirforme i en muffinplade, så undgår jeg, at muffinformene vælger eller udvider sig, i takt med at dejen hæver og derfor ender som en lav flad kage i stedet for en fin, høj muffin.
I min familie er der nok til 3 personer – hvis man er hurtig – i denne portion. Blåbærmuffins smager godt og er hurtigt væk. Men de kan faktisk holde sig i 3-4 dage i køleskabet.