Go Back
Figenmarmelade

Figenmarmelade med friske figener - opskrift

Når det er sæson for figener, er jeg altid heldig at få figener fra min søsters figentræ. Hun og hendes familie kan nemlig ikke lide figener. Hvorfor de har et figentræ? Det er også mig en gåde, men jeg er nu glad for det, for jeg elsker figener – og så er de ovenikøbet gratis. Desværre kan friske figener ikke holde sig så længe. Men så kan man jo heldigvis koge marmelade af dem.
Samlet tid 30 min
Ret Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 stang vanilje
  • 2 dl vand
  • 350 g sukker
  • ½ kg friske figener
  • citronsaft
  • geleringsmiddel
  • atamon til glassene

Sådan gør du
 

  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud af den.
  • Kom vaniljekorn og -stang i en gryde sammen med vand og sukker.
  • Bring det i kog, og lad det koge, til sukkeret er opløst.
  • Skyl imens figenerne, skær dem i kvarte, og fjern stilk og blomst.
  • Kom figenerne i sukkervandet, og lad det hele simre uden låg i ca. 15 minutter.
  • Tilsæt evt. geleringsmiddel efter anvisningen på emballagen, hvis du ønsker en tykkere konsistens.
  • Smag til med citronsaft.
  • Synes du, at marmeladen allerede smager nok af vanilje, kan du tage vaniljestangen op.
  • Hæld marmeladen på skoldede, evt. atamonskyllede glas, og luk med det samme.