Lun mælken, og opløs gæren i den.
Tilsæt ægget, skær smørret i mindre stykker, og kom også det i.
Bland hvedemel, sigtemel, salt, sukker og kardemomme, og rør/ælt det i dejen.
Ælt til du har en fast, fugtig dej – kom evt. mere hvedemel ved om nødvendigt.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i en times tid.
Tag dejen op af skålen, og ælt den godt igennem på køkkenbordet, og del den herefter i 12 lige store dele, som formes til pæne boller og lægges tæt på en bageplade beklædt med bagepapir – dog ikke så tæt, at de rører hinanden.
Lad bollerne hæve tildækket i ½ til 1 time, til de er hævet sammen.
Varm ovnen op til 200° C.
Pensl evt. med æg – hvis du vil have en mørk overflade på hvedeknopperne.
Sæt hvederne i ovnen, og bag dem i ca. 15-20 minutter, til de lyder hule, når du banker på dem.