Go Back
Syltede rødbeder

Syltede rødbeder – opskrift

Nu kan jeg jo godt lide at rokke lidt ved det traditionelle, selvom jeg godt ved, man ikke skal prøve at fikse noget, der virker. Og det gør de gode, gammeldags, klassiske syltede rødbeder. Alligevel giver jeg dig et par fif til et tvist efter opskriften.
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Tilbehør
Antal 10 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg rødbeder
  • dl eddike (ganske almindelig lagereddike)
  • 500 g sukker
  • flydende atamon
  • salt

Sådan gør du
 

  • Skrub rødbederne grundigt rent for jord og snavs.
  • Kog rødbederne i ½ til 1 time, afhængig af deres størrelse, i vand, der dækker, og som er tilsat 1 spsk. salt pr. liter vand.
  • Hæld vandet fra, og skyl straks rødbederne i koldt vand, til de er kolde og møre.
  • Fjern skrællen, ved at gnubbe på rødbederne, og skær dem i tykke skiver. Brug handsker. Rødbedefarve er ikke nemt at få af hænderne.
  • Kog eddike og sukker op.
  • Læg rødbedeskiverne i lagen, og kog den op igen, hvorefter du tager gryden af varmen.
  • Tilsæt 1 tsk. flydende atamon, og kom rødbeder og lage i skoldede og atamonskyllede glas.
  • Luk med det samme.

Noter

Tip: Skulle du få rødbedesaft på hænderne, kan du få det af ved at gnide hænderne med citronsaft. Det bør du dog undlade, hvis du har rifter, neglerødder eller lignende skader, da det godt kan give en del svie.