Go Back
Rabarbergrød

Gammeldags rabarbergrød – opskrift

Men hvad kan man så bruge de lækre rabarbere til? Rabarberkompot, rabarbertærte eller måske rabarberkage? Jo da. Men du kan også bruge dem til en frisk, sommerlig gammeldags rabarbergrød.
Samlet tid 15 min
Ret Dessert, Grød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 750 g rensede rabarber
  • 3 dl vand
  • 90 g sukker
  • 3 spsk. majsstivelse

Sådan gør du
 

  • Skær de rensede rabarber i ca. 2 cm lange stykker.
  • Kog rabarberstykkerne i vandet i 5-6 minutter, til de er bløde.
  • Rør rundt, og smag til med sukkeret.
  • Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand, og kom jævningen i lidt ad gangen under omrøring.
  • Kog grøden igennem i et minuts tid.
  • Hæld rabarbergrøden over i en skål – hvis du bruger en glasskål, så sæt den på en opvredet klud, og hæld forsigtigt, så den varme grød ikke revner skålen.
  • Drys med lidt sukker på toppen af grøden, og lad den afkøle.
  • Rabarbergrød serveres med kold mælk eller fløde eller en blanding.

Noter

Skrab kornene fra ½ stang vanilje ud, og kom stangen i vandet sammen med rabarberne. Gnub vaniljekornene ind i 1 spsk. sukker, og tilsæt det sammen med sukkeret, hvis du vil have vaniljesmag i din rabarbergrød. Husk at fjerne vaniljestangen inden servering.