Go Back

Brombærmarmelade med rom

Selvom jeg ikke synes, der behøver at være andet end brombærsmag i brombærmarmelade, så må jeg indrømme at min svigerfars version også smager godt. Han kommer rom i. Men den tager lidt længere tid at lave.
Samlet tid 1 time 30 minutter
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 vaniljestang
  • 1 kg brombær
  • 500 g sukker
  • 1 citron
  • 1½-2 dl mørk rom

Sådan gør du
 

  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  • Skyl brombærrene, og vend dem sukker og vaniljekorn, og lad dem trække 1 times tid.
  • Sæt dem herefter over at koge, skru ned for varmen, og lad dem simre i ca. 20 minutter.
  • Smag til med citronsaft og rom.
  • Kog til den rette konsistens er opnået.
  • Kom marmeladen på skoldede glas, og sæt låg på.