Få balance i kroppen gennem din kost

Mad er kroppens benzin, og ligesom for biler kan benzinen have stor indflydelse på, hvor godt din krop fungerer. Hvis du f.eks. fylder diesel på en benzin, ender det hurtigt galt. Og sådan er det også, hvis du giver din krop den forkerte kost. Læs med her, og find ud af, hvordan du med dine måltider kan skabe balance i din krop.

Hvis du gerne vil leve længe og godt, er det vigtigt at have balance i dit system. Og her spiller indholdet af dine måltider en stor rolle. Det gælder ikke kun om at undgå fastfood, som McDonald’s og Burger King. Der er også mange andre ting, som kan spille en rolle. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, hvad du indtager. 

Fødevarer er nemlig dine byggesten og din benzin. Du får næring og vitaminer fra dine måltider. Og hvis du mangler visse næringsstoffer, kan det resultere i ubalance i systemet f.eks. i hormonerne. Vil du gerne have dine hormoner i balance? Så kan du læse med her, og få nogle tips til at danne dit udgangspunkt. Ellers findes der også flere ernæringseksperter, som kan hjælpe dig med, hvad lige præcis din krop mangler. 

Spis en varieret og alsidig kost 

Hvis du gerne vil have dine hormoner i balance, skal du spise forskellige, sunde madvarer. Du skal f.eks. ikke bare leve af gulerødder, avocado og kylling. Selvom disse fødevarer er sunde, bliver det usundt, hvis din kost ikke består af andet. 

Derudover er det vigtigt at sørge for, at du hverken vejer for meget eller for lidt. Særligt underernæring kan skade din hormonbalance. Og det kan i værste fald fremskynde menstruationsophør. Sørg derfor for at være velernæret og at have en god, fyldig kropsvægt – uden at blive overvægtig. På den måde får du også nok næring og energi til at fungere optimalt i hverdagen. 

Start din dag med kulhydrater

Kulhydrater er gode energiblokke, og det er derfor en god måde at starte dagen på. Din mave er tom og skal vågne, og her kan et måltid med mange kulhydrater fungere som en kickstarter. Spis f.eks. en portion god, gammeldags havregrød med sirup og frugt. 

Sørg desuden for at nyde din mad. Den skal ikke sluges på 5 sekunder. Spis i stedet langsomt, duft til maden og smag på hver bid. Det vil også gavne din fordøjelse, fordi den bliver forberedt på, at den nu skal i gang med at arbejde. 

Husk alle de sunde fedtstoffer

Hormonerne østrogen og progesteron er fedtstoffer. Hvis du gerne vil have hormoner i balance, er det derfor vigtigt at få sunde fedtstoffer i maven. De er nemlig byggesten for østrogendannelsen. Sunde fedtstoffer inkluderer bl.a. avocado, oliven, nødder og planteolier. 

Overvej derfor at bruge oliven- eller solsikkeolie til at stege dine måltider. Spis avocado på toast til morgenmad. Eller pak nogle nødder og kerner i madpakken som en eftermiddagssnack. På den måde er du sikker på, at dit system får nok byggesten til at opretholde eller genskabe din hormonbalance. Og det vil gavne dit velvære, dit helbred og din sundhed. 

Nu har du nogle tips til, hvordan du opretholder eller genskaber balancen i dine hormoner. Er du i tvivl om, hvorvidt dit system er ude af balance? Så kontakt en læge eller ernæringsekspert for at få professionel hjælp og vejledning.

Del:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Table of Contents

Relaterede indlæg

3 gaveidéer til den madglade mand

Den generelle tendens blandt mænd er, at de ikke får skrevet ønsker på ønskelisten i løbet af året, og når julen eller deres fødselsdag endelig

Findes der et romantisk køkken? 

Hvis man skal arrangere en romantisk middag, kan det være nærliggende at spørge, om der findes et særligt romantisk køkken. Hvor skal man hen i