Trøstespiser du ved kriser i dit liv? Sådan kan du undgå det

Trøstespisning er et helt almindeligt og velkendt fænomen selvom at det ikke er særlig sundt. Hverken for din krop, med de ting som du kommer i den, men heller ikke for dit sind, som ikke bliver behandlet. Du bør derfor dykke længere ned i din lyst til at trøstespise og finde frem til, om det ligger noget dybere bag. Har du for eksempel været ude for et traume tidligere i dit liv, så kan det forstærke dine reaktioner på (mindre) kriser i dit liv. 

Traume tidligt i livet 

Man kan sagtens blive udsat for et traume så tidligt i livet, at man ikke kan huske det. Men selv traumer der er sket tidligt i ens liv, kan man få hjælp til ved traumebehandling. Så er trøstespisning et stort problem hos dig, eller overspisning generelt og er du i tvivl, om det kan hænge sammen med noget, som du har oplevet i dit liv, så bør du gøre noget ved den underliggende grund. Det vil også gøre at du kommer langt stærkere ud på den anden side og bedre kan overkomme kriser eller episoder i dit liv som er hårde. Det er nemlig ikke muligt at gå igennem livet helt uden at opleve perioder, hvor man synes det hele er imod en. Med hjælp og behandling, så kan du dog blive et langt stærkere menneske og nemmere kunne klare disse perioder psykisk – hvis altså du har været udsat for noget i dit liv, som gør at du tager dårlige perioder meget tungt. 

Hvad er traumebehandling? 

Er du i tvivl om, hvad traumebehandling er, og om det er noget, som kan hjælpe dig? Et traume er meget mere, end hvis man har været udsendt i krig. Man kan for eksempel få posttraumatisk stress ved at være i et voldeligt forhold, og det kan også være som et traume for dig. Der er mange flere eksempler på oplevelser, som vil give et traume. For eksempel vil et biluheld også kunne udgøre, at man som person oplever et traume og deraf en krise i sit liv. Det er meget forskelligt fra person til person, hvordan man oplever ting, og hvordan man reagerer på dem, det er derfor individuelt hvilke trigger man kan have. Har du været udsat for et traume, eller en krise, så kan du få traumebehandling. Det kan blandt andet være samtaler med en psykolog med speciale indenfor traumebehandling. 

Vælg et sted hvor du kan få hjælp med det samme 

Står du i en situation, hvor du har brug for traumebehandling, så bør du vælge et sted, hvor der ikke er ventetid. Det kan nemlig have konsekvenser, hvis du går med et traume alene for længe. Det vil være langt nemmere for dig at komme dig helt igen, hvis du får hjælp hurtigt og helst med det samme. Opsøg derfor gerne et behandlingssted, hvor du kan få god og kompetent hjælp med det samme. Trøstespisning kan nemlig være den mindste konsekvens ved dit traume.

Del:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Table of Contents

Relaterede indlæg

3 gaveidéer til den madglade mand

Den generelle tendens blandt mænd er, at de ikke får skrevet ønsker på ønskelisten i løbet af året, og når julen eller deres fødselsdag endelig

Findes der et romantisk køkken? 

Hvis man skal arrangere en romantisk middag, kan det være nærliggende at spørge, om der findes et særligt romantisk køkken. Hvor skal man hen i