Gode og solide pander er nøglen til god madlavning

Du hører måske tit at en god stegepande er essentiel for at lave god mad – men hvorfor er det egentlig det? En god stegepande er et vigtigt værktøj at have i din køkkenskuffe, da det bl.a. er panden der er med til at bestemme om du får en god og lækker skorpe på din bøf, om dine ting bliver tilberedt ordentligt, og samtidig kan en god pande også gøre det sværere for dig at brænde maden på.

Disse ting afgøres af hvor godt varmen fordeles på panden, hvor hurtigt panden kan opvarmes, og hvor meget maden klistrer sig fast til panden. En god og solid pande vil give dig god mad hver gang og holder i mange år, gennem korrekt pleje. Så næste gang du skal lave klassiske frikadeller, sprødt bacon, eller glaserede grøntsager, så husk at bruge en god pande så du får det meste ud af dine råvarer. Hvis du er i tvivl om hvilken pande du bør købe og hvor mange penge du skal bruge, så læs om de bedste stegepander her.

Non-stickpander – Hvad er det og hvorfor bruge dem?

En non-stick pande og kaldet en slip-let pande, er et formidabelt redskab, der gennem sin belægning sikrer at maden ikke klistrer sig fast til panden, uden at du behøver at overdynge din pande med fedtstof. Her behøves kun en smule eller ingen fedtstof afhængig af hvilken ret du tilbereder. På den måde er risikoen for at brænde maden på, også betragteligt mindre.

God pande pleje

Med en god pande følger stort ansvar! Når først du har købt din nye stegepande, er det vigtigt at være opmærksom på pleje af overfladen. Ved forkert brug, risikerer du nemlig at ødelægge belægningen af din non-stick pande på længere sigt, hvilket resulterer i ridsede pander og mislykkede retter. Men heldigvis er gode pande pleje overhovedet ikke tidskrævende eller besværligt.  De vigtigste huskeregler, som du kan have med dig i din rutine er: 

1. Vask dine pander i hånden og ikke i opvaskemaskinen. På den måde sikrer du en skånsom vask, og risikerer ikke at ridse pandens teflon overflade.

2. Vask aldrig panden imens den er varm, da dette desværre resulterer i skæve pander, der på længere sigt giver ujævn varme og dårlig stegning.

3. Undlad metalredskaber og brug så lidt sæbe som muligt, for at undgå slid og ridser

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Table of Contents

Relaterede indlæg