Guide – sådan vælger du vin til middagen

vin

Der findes et stort udvalg af vine, som alle passer til forskellige madretter. Nogle vine passer bedst til rødt kød, mens andre vine passer bedst til en sød dessert. Det kan være svært at finde den perfekte vin, til det perfekte måltid, da der i vinverdenen er mange forskellige smage og smagskombinationer. Er du en af dem, der har svært ved at matche mad med vin? Bare rolig, du er langt fra den eneste. Vil du lære, hvordan du finder den rette vin til maden? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du finder den perfekte vin til din middag. Find desuden et stort udvalg af vine fra Distinto.

Aperitiffen

Inden forretten serveres, vælger mange at servere en aperitif for deres gæster. En aperitif er en lækker velkomstdrink, der sætter tonen for resten af middagen. Det er med aperitiffen, du kan være ekstra kreativ! Her kan du nemlig vælge at servere mange forskellige vine. Ønsker du at starte aftenen let ud, kan du vælge et friskt glas champagne eller en sød rosevin. Ønsker du dog at starte hårdere ud, kan du vælge en mørk rødvin. Vælger du at servere snacks til din aperitif, kan det være en god ide at vælge en simpel og let vin, der går til den valgte snack.

Forretten

Rigtigt mange har svært ved at vælge vine til forretter, da forretter oftest er små og lette. Rigtigt mange forretter består desuden af fisk, som ikke nødvendigvis matcher med et stort udvalg af forskellige vine. Vælger du at servere fisk og skaldyr til forret, kan du med god grund servere en frisk og let vin med toner af citrus. Her kunne du eksperimentere med vine som eksempelvis en let Cava eller en frisk hvidvin. Lette vine komplimenterer fisk og skaldyr på den perfekte måde!

Hovedretten

For mange er hovedretten højdepunktet – og med god grund! Uanset hvilken hovedret du vælger, er det vigtigt, at du serverer, og spiser den, med de rette vine. I modsætning til forretten, skal vinene, du vælger at servere til hovedretten, være en smule mere fyldige og tørre. På denne måde lader du ingredienserne i hovedretten opnå det fulde potentiale. Rigtigt manges foretrukne hovedret er rødt kød – herunder eksempelvis en lækker rød bøf. Hertil kan du med fordel vælge en dyb rødvin med masser af smag. Du kan dog også vælge frugtig rosevin med en frisk aroma. Der er mange muligheder!

Desserten

Desserten er for mange en af de sværeste retter af finde de perfekte vine til. Grunden til dette er, at desserter ofte er meget søde og fyldt med smag, og den valgte vin må derfor ikke overgå disse smage, men i stedet komplimenterer de allerede eksisterende smage i desserten. Rigtigt mange vælger at servere en klassisk dessertvin til desserten. Du kan dog også vælge at servere en syrlig hvidvin, eller en skarp champagne, hvis du ønsker at give den søde dessert et friskt pust. Her er det bare med at være kreativ, og se muligheder fremfor begrænsninger.

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Table of Contents

Relaterede indlæg

Gamle opskrifter bliver moderne igen

I en tid hvor mange eksperimenterer med nye smagskombinationer og eksotiske retter, ser vi en tendens til, at gamle, klassiske opskrifter får nyt liv. Madlavning