Blåbærmuffins med crumbletopping

Blåbærmuffins med crumbletopping – Er du så heldig at have blåbær i haven, eller bor du i nærheden af skov eller krat, hvor der vokser blåbær, så du kan lave blårbærmuffins med crumbletopping af selvplukkede blåbær? Så er du noget heldigere end mig. For de selvplukkede blåbær smager altså bedre end de importerede, man kan købe i dagligvarebutikkerne.

Blåbærmuffins med crumbletopping
Blåbærmuffins med crumbletopping

Blåbærmuffins med crumbletopping

Tilbage til blåbærmuffinene. Disse kan både laves med en crumbletopping eller spises uden. Jeg har ikke blåbær lige uden for min hoveddør eller bare i nærheden af, hvor jeg bor. Hvis jeg havde, ville denne opskrift starte med: Gå ud og pluk 200 g blåbær, men jeg må nøjes – så det må du også. Eller også må du ikke, det bestemmer du jo selv.
Ret Dessert
Køkken Amerikansk
Antal 12 blåbærmuffins

Equipment

  • Silikoneforme eller papirforme

Ingredienser
  

  • 300 g mel
  • tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 125 g sukker
  • Revet skal af ½ citron – økologisk
  • 200 g blåbær – gerne nyplukkede
  • 110 g smør eller bagemargarine
  • dl mælk
  • 2 æg

Crumbletopping

  • 25 g smør eller bagemargarine
  • 25 g lys farin
  • 60 g mel
  • ¼ tsk. kanel
  • ¼ tsk. kardemomme

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Bland mel, bagepulver, vaniljesukker, sukker og citronskal, og vend blåbærrene forsigtig i.
  • Smelt smør/margarine.
  • Pisk mælk, æg og smør/margarine sammen.
  • Lav en fordybning i melblandingen, og hæld æggeblandingen i fordybningen.
  • Saml nu hurtigt dejen med en ske – det betyder ikke noget, at der er små melklumper i. Du må ikke røre dejen grundigt sammen, da dine muffins så bliver tunge og massive i stedet for lette og luftige.
  • Fordel dejen i muffinsforme, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter.

Crumbletopping

  • Smelt smør/margarine
  • Bland farin, mel, kanel og kardemomme.
  • Tilsæt smeltet smør/margarine, og bland, til du får en smuldrende, tør dej – en crumbledej.
  • Fordel crumbledejen oven på de ubagte muffins, og sæt dem derefter i ovnen i 10-12 minutter.

Video

Noter

Tip: Når jeg laver blåbærmuffins, kommer jeg altid mine silikone- eller papirforme i en muffinplade, så undgår jeg, at muffinformene vælger eller udvider sig, i takt med at dejen hæver og derfor ender som en lav flad kage i stedet for en fin, høj muffin.
I min familie er der nok til 3 personer – hvis man er hurtig – i denne portion. Blåbærmuffins smager godt og er hurtigt væk. Men de kan faktisk holde sig i 3-4 dage i køleskabet.

“God mad skal der til. Livet skal ikke spildes på dårlig føde, ringe vin og kedelige aktiviteter!”

Farfar

Blåbær bliver oftest brug til morgenmad, desserter, drikke eller bagværk – altså søde sager. Det er da også det, du får en opskrift på her – blåbærmuffins må vel siges at høre under bagværk. Men du kan altså også bruge dem i en salat til aftensmaden.

Andre kager med “grønt”

På HurtigMums har de en masse andre opskrifter på kager med “grønt” end blåbærmuffins. Hvis du mangler lidt inspiration, så læs med nedenfor:

Appelsinkage – Denne appelsinkage er en dejlig blanding af surt og sødt. Noget af det rigtig spændende ved den her slags kager er kontrasten. Det gælder for så vidt både en opskrift som appelsinkage såvel som citronmåne.

Banankage – Det er en af de kager der deler vandene ret klart. Enten elsker man banankage eller også kan man ikke fordrage banankage. Du kan læse vores opskrift på banankage her, og den har en del retroinspiration fra sig tilbage til 80’ernes madlavning.

Rabarberkage – Denne kage liggger ikke som appelsinkagen i en harmoni mellem sød og sur. Rabarberkage er sur og den syrlige smag er gennemtrængende, men med lidt creme eller flødeskum, så bliver en rabarberkage til en helt fantastisk oplevelse,

Æblekage – Der findes mange søde kageligende retter med æbler, men rigtig æblekage bages ikke. Her får du en no-bake æblekage, der er tro mod den klassiske æblekage. Ikke et ondt ord om æblekage med crumbledej eller æbletærter, de smager supergodt, men det er bare ikke rigtig æblekage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering