Brownies med valnødder

Brownies med valnødder – Kender du nogen, der ikke kan lide brownies? Det gør jeg ikke. Det er ligesom chokoladekage.  Alle elsker denne søde amerikanske specialitet. Og hvad er der også ikke at kunne lide? Det er jo chokolade for pokker. Brownies med valnødder kan både serveres som dessert – med en klat is til – og som kage til kaffen eller teen.

I nogle opskrifter glaserer man kagen med chokolade, når den er færdigbagt. Altså chokoladekage med chokolade på. Det synes jeg, bliver lidt for meget chokolade og sødme – men hvis du foretrækker, så har jeg lige lagt en beskrivelse under opskriften  på hvordan du laver chokolade glasur til dine brownies med valnødder.

brownies med valnødder
brownies med valnødder

Brownies med valnødder

Brownies med valnødder skal naturligvis laves fra bunden ligesom alt andet bagværk. De skal stå i ovnen i ca. 40 minutter, så de tager lidt tid at tilberede. Til gengæld kan du gå og sniffe dig appetit til, mens duften breder sig i hele huset.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t
Ret Dessert
Køkken Amerikansk

Equipment

  • En form på cirka 24 x 24 cm

Ingredienser
  

  • 250 Valrhona Guanaja 70 % mørk chokolade – kan købes i assorterede dagligvarebutikker
  • 135 g smør
  • 5 æg
  • 380 g sukker
  • 65 g mel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kakaopulver – det uden sukker
  • ¼ tsk. groft salt
  • 100 g valnøddekerner

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnene på 170° C.
  • Knæk eller skær chokoladen i grove stykker.
  • Kom dem i en skål sammen med smørret, og smelt det over vandbad – skålen ned i en gryde med simrende vand. Vandet må ikke kunne sprøjte op i chokoladen.
  • Pisk imens æg og sukker let sammen.
  • Vend chokolade-smørret i æggesnapsen.
  • Bland mel, bagepulver og kakaopulver sammen, og sigt det i dejen.
  • Hak valnøddekerner groft og kom dem derefter i dejen.
  • Tilsæt saltet, og rør det hele godt sammen.
  • Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir.
  • Sæt formen i ovnen, og bag i ca. 40 minutter. Til kagen stadig er lidt ubagt i midten. Brug en strikkepind eller lignende. Der skal hænge lidt dej ved.
  • Afkøl de færdige kager, og skær dem i kvadratiske stykker.

Noter

Kagerne kan holde sig i 2-3 uger i køleskabet, hvis du altså kan holde fingrene fra dem.

“God mad skal der til. Livet skal ikke spildes på dårlig føde, ringe vin og kedelige aktiviteter!”

Farfar

Brownies med chokoladeglasur

Skal der være glasur på dine brownies, kan du smelte 25 g smør, tilsætte 200 g mørk kogechokolade og ½ dl piskefløde. Rør rundt, til du har en ensartet masse. Hæld glasuren over kagen. Pynt eventuelt med et drys kakaonibs, og lad den herefter køle af, inden du skærer den ud eller lidt nødder og lidt bær som pynt ved siden som du kan se i billedet nedenfor.

Tip: For et ekstra pift kan du tilsætte 1 spsk. chilipulver til chokoladeglasuren eller 4 spsk. færdiglavet – gerne stærk – kaffe. Det giver kagerne et lille bid alt i mens sødmen fastholdes, og jeg syntes det giver en dejlig ekstra dimension til kagerne.

Hvad er brownies?

Brownies stammer oprindeligt fra Amerika. Men de er populære i rigtig mange lande. Første gang man har dokumenteret viden om brownies er fra 1897. Brownies er som oftest kvadratiske stykker kage med sprødt ydre og blødt, porøst indre.

Du kan få dem som en færdigblanding i de fleste dagligvarebutikker, hvor de så blot skal tilsættes vand – og måske smør og æg.

Søde sager til eftermiddagskaffen lige til døren

Det tager cirka en time at lave disse brownies. Hvis du står og skal have besøg af nogle venner eller familie, og har glemt alt om at skulle købe ind til kage, så kan du hurtigt bestille kager og andre søde sager på Wolt, og redde din eftermiddag. Med denne Wolt rabatkode, kan du få rabat på din næste bestilling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering