Guide til køb af barnevogn

Når du skal ud at købe din første barnevogn, kan du forvente at blive overdænget med gode råd, tips, tricks og funktioner. Sandheden er bare, at vi alle har forskellige behov for, hvad en barnevogn skal kunne. Derfor har vi i dette blogindlæg forsøgt at lave en oversigt over de ting, du kan overveje, når du skal købe din nye barnevogn. Så kan du træffe dit eget valg, når du er klar til det. Læs med, og bliv klædt på til det svære valg.

Som nybagte forældre er der mange ting, der skal tages stilling til og holdes styr på. Ikke mindst alle de gode og velmenende råd, du formentlig får fra familie, venner og bekendte – og folk på internettet.

Men én ting er sikkert: En barnevogn er vigtig. Spørgsmålet er bare, hvilken barnevogn du skal have. For der findes mange forskellige, og de dækker alle forskellige behov. 

Skal du have en kombivogn?

Måske har du hørt om en kombivogn eller en duovogn. Den smarte opfindelse er forholdsvis ny og rummer en to-i-en-funktion. Det er nemlig både en barnevogn og en klapvogn. Idéen er, at du kan bruge barnevognsdelen, når babyen er lille, og derefter skifte over til klapvognsdelen, når barnet er stort nok til at sidde op.

Fordelen ved en kombivogn er, at den er meget kompakt og agil. Det er den blandt andet på grund af sin lille størrelse og de svingbare forhjul. Den kommer altså let omkring skarpe hjørner og smalle steder. Derfor er kombivognen også den perfekte barnevogn til byboeren eller dig, der bor i lejlighed. 

Ulempen ved en kombivogn er, at den ikke er nær så stabil som en traditionel, stor barnevogn. Derfor er den ikke lige så sikker, hvis dit barn f.eks. skal sove til middag i vognen. Mange dagplejemødre har et krav om, at forældrene selv skal medbringe en barnevogn med godkendt bremse, når barnet skal sove til middag. Her er en traditionel barnevogn at foretrække. 

Kombivognens kompakte størrelse betyder desuden, at liggemålet er mindre end i en barnevogn. Derfor vokser barnet også hurtigere ud af kombivognen, der dog kan laves om til en klapvogn. Skal barnet bruge en barnevogn til en lur, kan du købe en billig, brugt udgave til det ene formål, og så anvende kombivognen til transport.

Funktioner og ekstraudstyr til din barnevogn

Når du har valgt, om du skal have en barne- eller kombivogn, er der en række forskellige typer ekstraudstyr, du kan vælge imellem. Noget af det er mere vigtigt end andet. Du bør f.eks. overveje:

  • Lift eller sovepose
  • Pusletaske
  • Madras
  • Regnslag
  • Insektnet
  • Solskærm
  • Parasol
  • Kopholder

Lift eller sovepose, pusletaske, regnslag, insektnet og madras er ting, du får rigtig stor glæde af, og som du bør prioritere. Særligt, hvis barnet skal kunne tage en lur i barnevognen, så der ikke kommer dyr eller vand ind, og så babyen kan ligge blødt og varmt. 

En pusletaske kan du sagtens købe separat. Men køber du den med barnevognen, kan den typisk hænges på styret, så du altid har den ved hånden.

Få kortlagt dine behov, inden du går på barnevognsjagt – og træf et bedre valg.

Del:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Table of Contents

Relaterede indlæg

3 gaveidéer til den madglade mand

Den generelle tendens blandt mænd er, at de ikke får skrevet ønsker på ønskelisten i løbet af året, og når julen eller deres fødselsdag endelig

Findes der et romantisk køkken? 

Hvis man skal arrangere en romantisk middag, kan det være nærliggende at spørge, om der findes et særligt romantisk køkken. Hvor skal man hen i