Pas godt på dine knive – sådan gør du!

En skarp kniv er noget af det vigtigste, hvis du gerne vil have en god oplevelse i køkkenet. Uanset om du er indehaver af dyre køkkenknive i japansk stål, eller om du har købt de billigste nede i supermarkedet, så er der ingen undskyldning for ikke at passe godt på dem. I dette indlæg får du en række tips til, hvad du kan gøre for at passe bedre på dine knive – og hvad du skal holde dig fra. Vi kommer både omkring knivmagneter og opvaskemaskiner.

Ujævne skiver, grimme udskæringer, vabler og ømme håndled! Det er, hvad en sløv kniv blandt andet kan medføre. Og hvor de to første måske er til at leve med, så er de sidste nogle, du helst gerne vil undgå. 

Hvis din kniv er sløv, skal du nemlig bruge unødvendigt mange kræfter på at skære, og det er ikke meningen med en kniv. Den er lavet for at lette arbejdet for dig. Og så er der ingen, der giver spise en tomat, hvor al saften er blevet presset ud under udskæringen.

En god knivmagnet

Første skridt til at holde dine knive skarpe er at smide din gamle knivblok ud eller at tage knivene op af køkkenskuffen. Hver gang du sætter din kniv ned i en knivblok, slider du på knivens æg (den skarpe side af knivens blad), og det gør den hurtigere sløv. Det gælder også knive med etui. 

Køkkenskuffen er heller ikke noget godt sted til dine knive. Her er det ikke en knivblok, men alle de andre ting i skuffen, som slider og laver ridser og mærker i din kniv. Desuden er der større risiko for, at du skærer dig, hvis du har dine knive opbevaret i en skuffe. 

Køb dig i stedet en rigtig god knivmagnet til at hænge dine knive på. Knivmagneter holder på dine knive uden at slide på bladet. Og så har du altid et overblik og knivene lige ved hånden. 

Den typiske knivmagnet er i sølvfarvet stål, men du kan sagtens få flotte knivmagneter i træ og flotte udskæringer og mønstre. Husk også at vælge en knivmagnet, der er lang nok til, at den kan holde alle dine knive.

Slut med opvaskemaskinen

Opvaskemaskinen er en fantastisk hjælper i køkkenet, fordi den kan klare opvasken, så du slipper for at vaske op i hånden. Men det er ikke alt, der har godt af at komme i opvaskemaskinen. 

Det gælder blandt andet stegepander og – du gættede rigtigt – knive. Afspænding og salt fra maskinen slider på stålet og sløver bladet, og så får du sløve knive på ingen tid. 

Vask i stedet forsigtigt dine knive med en opvaskebørste, lidt lunkent vand og eventuelt sæbe eller opvaskemiddel, hvis det er nødvendigt. Tør kniven godt af med et viskestykke fra ryggen af knivens blad, så du ikke skærer dig. Hæng så kniven tilbage på din knivmagnet med skaftet nedad. 

Det er superlet at rengøre en kniv. Så gør dig selv den tjeneste. Så holder de længere.

Del:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Table of Contents

Relaterede indlæg