Hvad er sikkerhedsdatablade, og hvorfor er det vigtigt?

Sikkerhedsdatablade er et meget vigtigt element, når en virksomhed skal lave en kemisk risikovurdering. De indeholder nemlig vigtige oplsyninger om stoffernes farlige egenskaber, brugen af dem og meget mere. Du kan med fordel få hjælp fra Joblife, hvis din virksomhed ønsker sparing og hjælp hvad angår sikkerhedsdatablade

Derfor er de vigtige 

Det er meget vigtigt, at din virksomhed har fuldstændig styr på deres kemikalier og indhenter indhenter alle SDS’ fra jeres levenrandører. Disse skal være tilfængelige for alle ansatte, og alle skal kunne aflæse dem og forstå, hvad de betyder. Man bør altid lave en guide til medarbejderne, der viser, hvordan man aflæser de forskellige sikkerhedsdatablade. 

De har til formål at øge sikkerheden på arbejdspladsen, og hvis din virksomhed ikke har oplysninger på farlige kamikalier, vil jeres medarbejdersikkerhed ikke vurderes at være god nok. Disse data er vigtige uanset hvilken branche, du befinder dig i. Så længe de er kemikalier på arbejdspladsen, skal disse altid være markeret med sikkerhedsdatablade. 

Leverandøren af produktet er ansvarlige for at evaluere og klassificere kemikalierne i overensstemmelse med den nationale og internatioanel lovgining. Derfor skal jeres virksomhed ikke bekymre jer om, at der står de korrekte oplysninger på sikkerhedsdatablade.

I nogle tilfælde kan det være svært at håndtere SDS’erne, og det kan derfor være en fordel at benytte software til dette. Først og fremmest kan det være en tidskrævende process at indhente SDS’ere, hvorfor man med fordel kan benytte et professionelt firma såsom Joblife. 

Ydermere er det meget vigtigt, at alle i virksomheden forstår at aflæse markaterne. Derfor skal ledelsen altså have 100% styr på, hvordan de aflæses, således at I kan videregive informationen til medarbejderne. I bør altid hænge et papir op eller eventuelt lave en mini kursus i, hvordan man aflæser sikkerhedsdatablade således, at I opretholder medarbejdernes sikkerhed.

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Table of Contents

Relaterede indlæg