Lad en gulvsliber hjælpe dig til smukke og ensartede trægulve

Træværk er nok det ultimative materiale til gulvbelægning. Træ er et levende og organisk materiale, som føles behageligt mod fødderne.

Da de fleste boligejere foretrækker at kunne gå rundt i hjemmet på bare fødder eller strømpesokker, er træværk således det foretrukne valg når der skal etableres gulve i boligen. Og er dit hus eller din lejlighed på forhånd udstyret med originale trægulve, bør du gøre dit ypperste for at bevare disse og holde dem i så god en stand som overhovedet muligt.

Hvordan passer jeg godt på mit trægulv?

Et trægulv er ikke blot smukt at se på og behageligt at gå på. Det er samtidig den gulvtype, som er mest udsat for slitage. Selv om gulvets overflade er behandlet med lak, olie eller sæbe, vil denne beskyttelse med tiden slides ned – og så er det at gulvet kommer til at fremstå kedeligt og nusset i overfladen.

Dette gælder især for trægulve som enten står ubehandlede eller er behandlet med sæbe eller olie. Disse to former for overfladebehandling kaldes for ikke forseglende behandlinger, idet de ikke yder samme beskyttelse om eksempelvis lak eller maling.

Hvis dit gulv er behandlet med sæbe eller olie, bør du sørge for at pleje dem med særlige sæber på ugentlig basis. Sæbespåner eller oliesæbe går ind og styrker den hinde af fed sæbe eller olie, der udgør beskyttelsen af gulvets overflade.

Hvis træværket ikke på den måde får tilført næring efter behov, tørrer de overfladiske fibre ind, og træet bliver mere modtageligt over for udefra kommende påvirkninger. Derfor er det vigtigt at du opretholder en fornuftig pleje rutine, så dit trægulv kan holde sig smukt og stærkt.

Hvad gør jeg hvis gulvet er slidt og grimt?

Med årene vil gulvet dog uvægerligt begynde at udvise tegn på slitage – også selv om du passer og plejer det. Har dit gulv først fået de gråligt matte slidsport, som opstår når støv og skidt trædes ned i træværkets overflade, eller er det begyndt at suge spildte væsker til sig som en anden svamp, vil du ikke kunne fikse det med almindelig gulvvask.

Her bliver du nødt til at slibe overfladen bort og starte på en frisk.

Hvem kan hjælpe mig med afhøvling af gulve?

Hvis du har brug for hjælp til at slibe og efterbehandle gulvene i dit hus eller i din lejlighed bør du få fat på en dygtig og erfaren gulvmand. Klik ind og læs mere på gulvkanonen.dk

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Table of Contents

Relaterede indlæg