Hvad skal jeg vælge på en italiensk restaurant?

Pasta

Når det kommer til det italienske køkken, er der et bredt udvalg af lækre muligheder at vælge imellem. Så hvor skal man overhovedet begynde? Hvis du føler dig overvældet af alle valgmulighederne, skal du ikke bekymre dig. I denne artikel giver vi dig en gennemgang af nogle af de mest populære italienske retter. Så kan du blive klar til at bestille mad på en italiensk restaurant!

1.    Caprese salat

Der findes ikke noget mere forfriskende end en caprese salat på en solrig og varm dag. Det er en simpel ret, der bare altid smager himmelsk. Retten består af friske tomater, mozzarellaost og basilikumblade – alt sammen drysset med lidt olivenolie og salt. Den fungerer ofte som en god forret, eller det som man kalder antipasti på italiensk. Det er også en god let frokost, hvis du ikke har den store sult. Alt i alt en god og smagfuld salat, som de fleste elsker. Du kan nyde denne ret hos Ja Tak Spisehus.

2.    Pasta Amatriciana

Dette er en klassisk pastaret, der oprindeligt stammer fra byen Amatrice i Italien. Den er lavet med en sauce, der består af tomater, pancetta (en slags italiensk bacon) og rødløg. Denne ret serveres normalt med spaghetti, men du kan også finde den med andre typer pasta såsom penne, rigatoni eller ravioli. Det er igen en simpel ret, men som alligevel smager helt pragtfuldt i sin enkelhed. Hvis du ikke lige vil kaste dig over pastaretter med ansjoser, såsom en Spaghetti puttanesca, så er Pasta Amatriciana et godt bud!

3.    Osso buco

Dette er en klassisk italiensk ret, som normalt laves med kalveskank. Kødet koges langsomt, indtil det er utrolig mørt.  Det bliver kogt op sammen med tomater, vin og en masse lækre grøntsager, der vil give retten en masse smag. Den serveres ofte sammen med risotto alla Milanese eller bare en klassisk kartoffelmos. Det er et velsmagende og mættende måltid, perfekt til en kold vinterdag.

4.    Tiramisu

Intet italiensk måltid ville være komplet uden en sød dessert til at afslutte det. Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, der består af ladyfingers dyppet i kaffe, lagdelt med en blanding af mascarponeost og spiritus (f.eks. cognac). Derefter smages det til med kakao på toppen. Det er en lækker og cremet dessert, som man helt sikkert skal dele! Top hele herligheden af med en stærk espresso eller et glas sherry.

Der er så mange andre gode retter, som man kan udforske. Men vi håber, at dette giver dig et godt udgangspunkt!

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Table of Contents

Relaterede indlæg