Sådan her finder du den rigtige vin til desserten

Hvis du ikke har et indgående kendskab til vine, er det helt naturligt at få hjælp til at finde den rigtige vin til desserten – og du er heldigvis kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på lige præcis dette. Du behøves ikke vide alt om Riesling eller Barolo – du skal blot læse med videre her!

Hvad er en dessertvin?

En dessertvin er egentlig en relativ bred betegnelse, fordi der ikke noget, som direkte definerer en dessertvin. Hvis der bliver serveret vin til desserten, er det i teorien en dessertvin. Det er dog en fælles ting blandt mange dessertvine, at der er en vis sødme til stede. Derfor er det ikke helt forkert at sige, at en dessertvin er en sød vin, der bliver serveret til desserten.

Hvis der er chokoladesmage til desserten

Hvis du skal servere en dessert, hvor den primære smagsoplevelse er chokolade, kan det være en fornuftig idé at servere en portvin dertil. En portvin kan give et sødt modspil til den intense smag af chokoladen, hvorfor det i mange tilfælde vil være det foretrukne valg, og noget der kan give noget ekstra til retten.

Hvad med frugtdesserter?

Hvis der bliver serveret en frugtdessert, er smagen ofte mildere, da det er frugternes naturlige smage, der er omdrejningspunktet i retten. I sådanne tilfælde kan en mousserende vin være et godt valg, fordi der bliver skabt et naturligt modspil, som i høj grad kan være medvirkende til at hæve retten.

Der er ingen regler

Det er vigtigt at understrege, at der selvfølgelig ikke er nogen faste regler for, hvilke vine du må servere til desserten. Det er helt op til dig selv! Man lærer ofte med tiden, hvad der fungerer sammen, hvorfor det er helt normalt, at man ikke rammer den perfekte kombination hver gang.

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Table of Contents

Relaterede indlæg