Der en lang tradition for at bage lagkager til festlige lejligheder, især når der er tale om fødselsdagsfester. Lagkager spises og nydes dog også til andre festlige arrangementer, som til studenterfester, bryllupsfester og lignende. Lagkager kan købes hos bageren i forskellige varianter, men de kan lige så vel laves selv derhjemme i eget køkken.

Lagkager kommer i mange former, farver og smagsvarianter. Den gode gammeldags danske lagkage er typisk fyldt skummet fløde, vaniljecreme og frugtstykker, som er lagt i lag på tre luftige lagkagebunde. Til sidst bliver lagkagen toppet af med noget pynt, eksempelvis i form af smeltet chokolade, ekstra fløde eller flere frugtstykker.

Lagkagen er kommet på at blive. Med den er der garanti for at imponere gæsternes syn og smagsløg og hvis ikke man er et naturligfødt bagergeni, kan man nemt finde en opskrift på hjemmelavet lagkage så du og dine potentielle gæster kan nyde et lækkert stykke cremet kage som kan tilpasses efter smag.

Lagkagebunden

I en klassisk lagkage vil man typisk se de gængse, lys kagkagebunde som har en mild vanilje eller neutral kagesmag. Den falder i god jord hos mange kageelskere, så hvis man vil spille det sikkert, kan man gå med denne lagkagebund næste gang der skal laves lagkage.

Hvis man til gengæld er lidt mere eventyrlysten, kan man vælge at gå med en anden smagsvariant, som eventuelt også ser anderledes ud. Det sjove ved lagkager er, at der stort set er frit spil, både når det kommer til bundene, antal lag og hvad der skal ind i mellem lagene. Det eneste man muligvis kunne få brug for hjælp til, hvis ikke man er god til at bage brød og kager, kunne være en opskrift på hjemmelavet lagkagebund.

Mellem lagene

Mellem lagene er hvor det bliver sjovt! Her kan både de små og store være med, da det stort set handler om samlearbejde. Til en chokoladeinspireret lagkage kan man vælge at komme chokoladestykker i cremen og toppe den med for eksempel jordbær, som passer rigtig fint til chokolade. Chokoladebunden med en lyst creme vil også se indbydende og interessant ud, da man oftest lagkager med de lyse bunde.

Ellers handler det bare om at vælge de typer frugter som fødselsdagsbarnet eller du selv kan lide. For eksempel kan man kombinere ananas, fersken og banan hvor man komme de tre typer frugt på deres eget lag efterfulgt af flødeskum. Man kan også gå med en lidt syrlig frugt som kiwi eller appelsin på et af lagene, så man opnår en balance mellem det syrlige og det søde. 

Lagkager kan fås i klassiske varianter som for eksempel Othellolagkagen, der er simpel i både udseende og opbygning, men som alligevel formår at ramme plet på mange menneskers smagsløg. En ting er i hvert fald sikkert: hvis man kan lide fløde, frugt, sød kagedej og en kombination af de tre, så er lagkagen det oplagte valg at gå med, uanset om man vil forkæle sig selv med noget sødt en fredag aften eller skal bage en hjemmelavet kage til fødselsdagsfesten.

Del:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Table of Contents

Relaterede indlæg