Gode grunde til at vælge kylling fremfor oksekød

Priserne på madvarer stiger konstant for tiden, hvor dette især ses ved priserne på kød. Grundet de høje priser vælger mange mennesker forskellige alternativer til kød, hvor de derfor spiser vegansk eller vegetarisk. Hvis du dog ikke er helt klar til at stoppe med at spise kød til aftensmad, så kan det være fornuftigt, hvis du finder nogle alternativer til oksekød. Dette kan f.eks. være kylling, som kan bruges i mange forskellige retter. Hvis du gerne vil få noget inspiration til lækre retter, hvor kylling bliver brugt som hovedingrediens, så kan du finde masser af forskellige opskrifter på følgende link: https://www.rosekylling.dk/.

Et mere klimavenligt alternativ

Kylling er et fremragende valg for dig, der ønsker at spise kød samtidig med at de tager hensyn til miljøet. Med et klimaaftryk, der er betydeligt lavere end rødt kød og tættere på plantebaserede alternativer, er kylling et godt valg. Kyllingers evne til effektivt at udnytte energien i deres foder bidrager til dette lave klimaaftryk. Sammenlignet med oksekød udleder kylling også i gennemsnit 85% mindre CO2, hvilket gør det til et klimavenligt valg for dem, der ønsker at reducere deres kulinariske klimapåvirkning.

Det sunde alternativ og lækker smag

Udover at være mere klimavenligt end oksekød, så er kyllingekød faktisk også en del sundere. Der er masser af protein i, hvor du kan lave nogle lækre, sunde retter med kyllingekød. Der findes mange retter, hvor du jo kan tilberede kyllingen på forskellige måder. En opskrift, der vil kunne samle hele familien, er f.eks. kyllingelasagne, hvor du her bruger kylling som et alternativ til oksekødet. På den måde bliver retten en smule sundere, men du går ikke på kompromis med smagen.

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Table of Contents

Relaterede indlæg

Gamle opskrifter bliver moderne igen

I en tid hvor mange eksperimenterer med nye smagskombinationer og eksotiske retter, ser vi en tendens til, at gamle, klassiske opskrifter får nyt liv. Madlavning