Når det kommer til at grille, hvilket er noget vi danskere, er vilde med i denne tid. Så er der lejre, hvor linjerne til tider kan være trukket hårdt op. Nemlig om man skal grille på kul eller gas. Der er naturligvis dem, der gør begge dele og veksler mellem det ene og andet, langt de fleste har dog valgt side.

Hygge eller praktik?

Når man skal vælge sin nye grill skal man tænke over, hvad det er man vil med den. For hvis det er af praktiske årsager, og det skal være nemt og bekvemt, så er der ingen tvivl om, at en gasgrill, er det rette valg. Når man tænder er den klar efter få sekunder, og man skal aldrig tænke på, at man skal huske at købe kul eller briketter. Dog skal man sørge for at man har tilstrækkelig meget gas. Skal man lave noget der tager lag tid, skal man heller ikke spekulere på, om der er stadig er varme på ens kul.

Har man god tid, og vil man gerne hygge lidt mere med det, er det ofte kulgrillen valget falder på. Der er lidt mere hygge ved at skulle tænde op i grillstarteren, vente 20-25 minutter inden kullene er glødende og så ellers gå i gang med at grille.

Hvad med smagen?

Dem der sværger til kul, vil nok lidt med rette, argumentere for at man får en bedre grillsmag, hvis man bruger kul end hvis man bruger gas. Når man bruger en gasgrill er der ikke noget røg der bidrager med smag på samme måde, som når man bruger kul. Det er desuden nemt at tilsætte smage i form af røgflis og krydderurter, hvilket ikke er helt så let på en gasgrill.

Netop det med smagen er også en af grundene til, at der er mange, som går lidt op i deres madlavning, der både har en gas og en kulgrill. Skal man eksempelvis lave en steg på inddirekte varme, er det svært at få et bedre resultatet end i en kuglegril med kul, hvor man kan tilføje lidt røgflis og lignende.

Det er ganske enkelt umuligt at sige, hvad der er det bedste valg, men vil man have noget der kan bruges hele året rundt, er gas det åbenlyse valg. Her er det blot at tænde, så er den klar, og man skal ikke frygte at lidt regn slukker varmen, mens man står og laver mad. Hvis man vil have den klassiske, grillede smag og har hang til nostalgien, er det nok kullene der trækker mest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *