Nu hvor sommeren endelige er over os, så samles mange danskere i haverne, på stranden eller i parker til en solid omgang hygge. Når man har sagt hygge og sommer i samme sætning, så kan man næsten ikke undgå også at sige grill. Det at grille om sommeren, er noget som mange forbinder med samvær og kvalitetstid, og det er derfor interessant at kigge nærmere på nogle af de spændende ting, som man kan lave på grillen.

Julemad om sommeren

Som sagt, så er det typisk om sommeren, at mange tænder op i grillen. En normal grill menu består af nogle pølser og måske en god bøf. Dertil hører selvfølgelig kartoffelsalaten og en grøn salat ved siden af. Det er dog blevet mere og mere populært at lave mere utraditionelle retter på grillen. Med de ”nye” gasgrill så er det blevet markant nemmere at styre temperaturen, og det betyder at de fleste kan være med. Ting som at bage brød eller lave pizza er spændende nye måder at bruge sin grill på.

Derudover så er der også mange som har vendt øjnene mod julemaden, når de tænder op i grillen. Især flæskesteg med sprød svær er noget der egner sig rigtig godt til at blive tilberedt i en grill, frem for den normale løsning, hvor stegen laves i ovnen.

Hemmeligheden bag en god saftig flæskesteg med sprøde svær er, at den aldrig må blive tør! Derfor skal den steges i en foliebakke, hvor der hældes lidt vand i bunden. Derudover hældes der også lidt vand over selve sværene ca. hvert 10 minut, indtil kernetemperaturen når 60 graders celsius. Herefter løftes steget ud af foliebakken og grilles direkte på risten, indtil kernetemperaturen når 68 grader. Når steget har den eftertragtede kernetemperatur, så tages den af grillen, hvorefter den skal hvile i ca. 10 minutter – Herefter kan den serveres. For at sikre den rigtige julestæmning så kan du finde inspiration til det helt rigtige outfit på jule-sweaters.dk.

Vegetarretter

Hvis du er vegetar og ikke derfor har valgt kødet fra, så behøver det ikke betyde, at du ikke kan være med til at nyde grillen om sommeren (eller resten af året). Ud over de kødfyldte grillretter, så findes der nemlig også mange veganske alternativer. Selvom man du ikke er vegetar, så kan disse retter bestemt stadig anbefales, da der virkelig er tale om delikate oplevelser.

Prøv for eksempel vegetariske grillspyd med barbecue glaseret seitan. Det er en simpel, men yderst delikat ret som med sikkerhed vil kunne nydes af vegetarer, såvel som kødelskere. Alternativt kan du også lave grillspyddene med saftige grøntsager, som peberfrugt, aubergine og svampe. Der er mange muligheder og kun fantasien sætter grænser for, hvordan du kan ”bygge” din vegetariske grillmenu.

Udstyr til grillen

Når man griller, så kræver det umiddelbart ikke det vilde udstyr. Der findes selvfølgelig massere af ekstra gadgets, som gør det nemmere eller sjovere. Som udgangspunkt er du dog godt kørende, hvis du , ud over selve grillen, har et stegetermometer. Det kan også anbefales at anskaffe sig en grilltang, da det kan blive temmelig varmt for fingrene, hvis kødet eller grøntsagerne skal vendes med fingrene eller en normal gaffel.

Selvfølgelig kræver det noget forberedelse i selve køkkenet, før du er klar til at smide retten på grillen. Her er det rart med velfungerende køkkenelementer, så det ikke bliver et uoverskueligt projekt at grille. Hvis dit køkken kunne bruge en opdatering, så har koekken24.dk et bredt udvalg af køkkenelementer, der kan gøre din tid i køkkenet langt mere komfortabel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *