Her får du en dejlig lille opskrift på at lave letsaltet ål.

Letsaltet ål

Letsaltet ål

Letsaltede ål lavet i saltlage
Samlet tid 9 t
Ret Fish
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 flåede ål á 500 g
  • Saltlage:
  • 100 g groft salt
  • ½ ltr kogende vand
  • Kogelage:
  • ½ ltr vand
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk kommen
  • 2 spsk koriander
  • 1 kvist dild
  • 10 g blegselleri
  • det hvide af 1 porre i skiver

Sådan gør du
 

  • Saltet opløses i vandet, og afkøles helt.
  • Ålen renses og lagen hældes over. De tildækkes og trækker i køleskabet i ca. 8 timer.
  • Ålene tages op, skylles og skæres i passende stykker.
  • Ålene dampes møre i kogelagen ved svag varme ( i 20 - 25 min.)
  • Serveres med lyst grovbrød og grøntsagssauce.

Letsaltet ål med kommentarer

Har du forslag, ris eller ros til letsaltet ål, så er det nedenfor vi meget gerne hører fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *