Letsaltet ål

Pocheret ål med timiantomat

Ål pocheret med basilikum, estragon, timiantomat og hvidvin!
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g ål flået og udbenet
  • 1-2 persillerod
  • 3 to mater
  • 6-8 blade frisk basilikum
  • 10-12 blade frisk estragon
  • 4 dl tør hvidvin
  • 1 skalotteløg
  • 60 g usaltet smør
  • salt
  • friskkværnet hvid peber

Sådan gør du
 

  • Ålen skæres i stykker (ca. 8 cm).
  • Ålen krydres med salt og peber.
  • Persilleroden skrælles og skærs i ½ cm skiver - på langs.
  • Tomaterne skoldes og flås, kernerne udtages.
  • Skæres i tern, der smages til med de hakkede basilikumblade.
  • Persilleroden svitses kort i 1 spsk smør i en dub pande.
  • Ålestykkerne lægges på og vinen hældes ved. Damp forsigtigt mør, under låg.
  • Ålen anrettes på persilleroden på tallerkner. Hver tallkeren suppleret med en skefuld basilikumtomat.
  • Finthakket løg tilsættes lagen som reduceres til 1/3.
  • Piskes op med kolde smør klumper, tilsættes esdragon, smages til og kommes over fisken.

Kommentarer til pocheret ål med timiantomat 

Så kommenter meget gerne nedenfor. Det er uanset om det drejer sig om ris eller ros eller forslag til hvordan vi kan gøre opskriften på pocheret ål med timiantomat bedre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *