Hvad kan du bage med surdej?

surdej

De fleste tænker på brød, når de tænker på surdej. Når du begynder at bage med surdej, er det også her, at du starter, men du kan bage surdejsbrød til forskellige formål. På den måde kan du udvide dit sortiment af surdejsprodukter.

Hos Simpelsurdej.dk har de delt opskrifter til, hvad du kan bage med surdej. Her nævner de bl.a.:

  • Croissant
  • Surdejsbrød
  • Surdejsrugbrød
  • Surdejspizza
  • Surdejsboller
  • Varme hveder med surdej

Fordelen med at bage med surdej

 

Måske tænker du, at hvorfor skulle du bage en surdejscroissant fremfor en almindelige croissant. Eller lave en surdejspizza. I sidste handler det om smagen på pizzaen, hvilket er årsagen til, at folk vælger at bage med surdej.

I sidste ende handler det også meget om, at det er sjovt at bage med surdej, så når du først begynder på det, har du lyst til at bage med surdej hele tiden. Som navnet antyder, har en surdej en sur syrlig smag. Det smager virkelig godt med pålæg, hvilket er grunden til, at det er blevet så populært at bage surdejsbrød.  

Surdejsbrød og -boller

Noget af det allermest almindelige at bage med surdej er selvfølgelig brød. Men også surdejsboller er virkelig gode at bage, da de er lette at bruge til en madpakke. På den måde behøver I ikke kun spise rugbrød hver eneste dag.

Det er især lettere at få mindre børn til at spise sundere, hvis de får surdejsboller, da det ikke er alle børn, som er glade for surdejsbrød og rugbrød. Det kan være en find idé at skifte rugbrød ud nogle dage med surdejsboller, så din kost bliver mere varieret, da du så ikke bare spiser rugbrød hver eneste dag.

Surdejsrugbrød

Den lidt bitre smag, som danskere elsker ved rugbrød, kommer netop af surdejen. Med en god surdej kan du begynde at bage dit eget rugbrød. Et surdejsrugbrød giver den helt rigtige smag, og her er der ikke tale om det rugbrød, som du måske er vokset op med fra Netto.  Her får du kvalitetsbrød for alle pengene.

Det gode ved et surdejsrugbrød er, at du kan bage det en gang om ugen, og så har du et lækkert rugbrød til en hel uge. På den måde kan du bage et rugbrød hver weekend, og så har du frokost til hele ugen. Det er en nem og billig måde at leve på, samtidig med at det smager langt bedre end meget af det brød, som du kan købe i butikker.

Når det kommer til bagning, er der mange muligheder for at bage mere med surdej. Du kan finde masser af inspiration på sociale medier og på madhjemmesider, hvor du får adgang til massevis af gode gratis opskrifter med surdej.

Del:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Table of Contents

Relaterede indlæg

3 gaveidéer til den madglade mand

Den generelle tendens blandt mænd er, at de ikke får skrevet ønsker på ønskelisten i løbet af året, og når julen eller deres fødselsdag endelig

Findes der et romantisk køkken? 

Hvis man skal arrangere en romantisk middag, kan det være nærliggende at spørge, om der findes et særligt romantisk køkken. Hvor skal man hen i