Længe har jeg haft lyst til at prøve at lave en kiksekage, men som barn kunne jeg ikke fordrage denne kage. Så da min kone luftede ideen om kiksekage var jeg noget tilbageholdende.
Men nu skulle det være, til vores søndags middag. Om søndagen gør vi os ekstra umage med vores mad og bordet er dækket med dug, lys og blomster. Det er afslapning, selvforkælelse og familietid.

Kiksekage

Kiksekage med digestive – opskrift

Ret Kage

Ingredienser
  

  • 200 g Digestive kiks
  • 100 g nødder (fx. valnødder og hasselnødder)
  • 200 g sukker
  • 60 g kakao
  • 240 ml vand
  • 150 g smør
  • 1,5 tsk vanillesukker
  • 120 g fløde
  • 120 g chokolade

Sådan gør du
 

  • Start med at knække kiksene, de må gerne være lidt grove i stykkerne.
  • Hak nødderne lidt groft og rist dem let på en varm pande. Jeg brugte kun valnødder, da det var det jeg havde hjemme.
  • Kom dem op sammen med kiksene
  • Bland sukker og kakao i en gryde.
  • Tilsæt vandet lidt af gangen med du rører, så du undgår klumper.
  • Tilsæt smørret og sæt gryden over på varme.
  • Blandingen skal koges 7-8 min under omrøring.
  • Lad den køle 10-15 min og bland det herefter godt med kiks og nødderne.
  • Kiksene skulle gerne opsuge al kakao blandingen, jeg tilføjede et par ekstra kiks.
  • Kom det hele over i den form og glat det pænt ud med bagsiden af en ske eller paletkniv. Jeg brugte et glasfad.
  • Kagen sættes nu på køl i 30-60 min.
  • Kom fløde i en gryde og opvarm til det koger.
  • Chokoladen knækkes eller skæres i mindre stykker og kommes i en skål. Hæld den varme fløde over.
  • Lad den stå 1 minuts tid og rør herefter chokoladen godt ud i fløden.
  • Chokolade-fløden hældes over den kolde kiksekage og den stilles på køl igen i 3-4 timer.
  • Pynt med fint hakkede nødder og servere evt. med hindbær, jordbær eller en lille klat flødeskum.
  • Velbekommen!

Elsker du kager så tag et kig med her hos Saxo på deres kagehylde. Her finder du de bedst bøger i Danmark om at lave kager!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *