Alle mennesker har brug for at grine. Både alene og sammen med andre. Det er socialt lim, der binder mennesker sammen, og det frigiver endorfiner i kroppen, som sætter lykkefølelsen fri. Mennesket er unikt som dyreart, når det kommer til at have en humoristisk sans. Vi har en empatisk evne til at sætte os i andres sted og evnen til at forestille os andre situationer end den aktuelle situation, vi er i. Dette gør, at vi kan grine af vandede vittigheder og platte jokes, fordi vi kan se virkeligheden fra skæve vinkler, der også indbefatter kreative ordspil.

Far jokes går aldrig af mode

Når vi som mennesker ikke kan få nok af at grine, ønsker vi som regel bare flere jokes og vittigheder. Her er det oplagt at kigge lidt nærmere på en underkategori indenfor jokes og vittigheder, nemlig de velkendte far jokes. De plejer at være platte og umiddelbart sjove, og vi holder af de mænd/fædre, der ofte selv griner højest af dem. 

Muh-ligheder er mange med sjove far jokes 

Der findes et hav af far jokes, så her vil vi bare komme ind på fem sjove jokes. Den første lyder som følger: ”To køer står på en mark og pludselig siger den ene “Muh”
Den anden svarer ret skuffet: ”øv- det skulle jeg lige til at sige”. Denne joke er især sjov, hvis man bor på landet og har alle bondegårdsdyrene som en sjov referenceramme for dagligdagen. Bor man i byen, er den sjov, fordi den refererer til det landlige livs simplicitet.

Fiske jokes

Har man fortalt en joke fra land, må man også fortælle en fra vand. Her er der en sjov joke, der lyder som følger: ”Hvordan får man en fisk til at grine? Man putter den i kildevand!”. Her er der leget med kreativiteten i ordspillet, hvor kildevand er friskt tappet vand fra en kilde, men indeholder ordet ”kilde”, der refererer til den handling, der får de fleste børn og voksne til at grine uhæmmet, når de bliver kildet på for eksempel maven.

En høj joke

Jokes er ikke altid lige uskyldige og udramatiske, men kan godt spille på noget farligt og dramatisk ved livet. Herved tager man brodden lidt af det farlige, samtidig med, at man faktisk fortæller noget om nogle af livets skyggesider. Her kommer en joke om dette forhold: ”Hvad er farligst at ryge oppe i Rundetårn? Ned”.

En anden høj joke

En anden joke, der spiller på farlighed, er denne: ”Og så var der den ordblinde, som sprang ud af flyet med sin fladskærm”. Den er lidt grov i forhold til at lave grin med et handicap, som mange har seriøse problemer med. Nogle gange har mennesker dog brug for at grine af begrænsninger i livet, der ellers ”bare” ville være fyldt med afmagt og bekymringer. 

En tredje høj joke

Vi bliver i højderne med denne femte joke: ”Hvorfor flyver fuglene sydpå om vinteren? Der er for langt at gå”. Ja, hvorfor gå, når man kan flyve? Og hvorfor finde på jokes selv, når man her kan få dem leveret helt gratis?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *