Sponsoreret indlæg

Mange restauranter og spisesteder har været lukket ned som følge af coronakrisen, men derfor er det stadig vigtigt med et godt måltid mad.
Desværre er kødindustrien én af de værste klimasyndere og en del af årsagen til, at millioner af mennesker sulter rundt om i verden.
Det gode er imidlertid, at man selv kan gøre noget for at hjælpe. Man kan nemlig omlægge sin kost, så den overvejende er plantebaseret eller vegansk, som det også hedder.
I den veganske verden er retterne nøjagtig ligeså lækre – de er bare bedre for kloden og alle dens beboere.

Klimaet – en tikkende bombe

Der er ikke mange, der på nuværende tidspunkt er i tvivl om den ekstremt alvorlige situation, klimaet befinder sig i.
Menneskeheden har smadret jorden og udryddet tusindvis af dyrearter, og inden længe vil det være for sent at redde kloden fra en endegyldig klimakatastrofe, hvor temperaturstigningen ikke kan bremses.
Det er et fælles ansvar at gøre noget godt for klimaet, og man kan passende starte med sig selv.
Drivhusgasudledningen fra kødproduktion er mange gange højere end fra dyrkning af afgrøder, og derfor er det en rigtig god idé at basere sin kost på frugt og grønt.

Ikke kun for de frelste

Der findes mange fordomme om veganere og plantebaseret mad, blandt andet at veganere er frelste og spiser kedelig salat hele tiden.
Det er til gengæld meget langt fra sandheden, for veganere giver bare en håndsrækning til klimaet og dyrevelfærden, og deres måltider er mindst ligeså lækre som kødspisernes.
Så er man en passioneret madelsker, der gerne vil sætte et positivt aftryk på verden, bør man helt sikkert blive veganer.

Veganske frikadeller er lige lækre

Overvejer man at blive veganer, men er bange for at vinke farvel til frikadeller og andre traditionelle, danske retter, skal man ikke fortvivle.
Frikadeller er én af mange gode retter, der ikke behøver at være fortid, fordi man vil gøre noget godt for verden.
Veganske frikadeller er ekstremt velsmagende og kan laves på mange forskellige måder, så man aldrig bliver trætte af dem.
De kan baseres på linser, majs eller broccoli for bare at nævne nogle få muligheder, og med tilhørende sovs og kartofler går man ikke på kompromis med kvaliteten.
Til gengæld hjælper man både klima, danske grise og de utallige børn, der sulter, fordi man prioriterer mad til slagtesvin over mad til mennesker.
Find inspiration til veganske frikadeller – klik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *